sport.se
Sökknapp
Basket

Curry briljerade i semifinalinledningen

Bröderna Curry – Golden States Stephen till vänster och Portlands Seth till höger. Foto: Ben Margot/AP/TT

Stephen Curry och Klay Thompson dominerade som väntat när mästarna Golden State tog emot Portland i det första semifinalmötet i NBA-slutspelet. Matchen slutade 116–94 – duon Curry-Klay gjorde 62 av vinnarlagets poäng.

Men efter halva andra spelad kopplade mästarlaget grepp om matchen – med hjälp av svenske Jonas Jerebko.

Ställningen var 34–32 till hemmalaget när Jerebko satte en trea och utökade ledningen till 37–32. Den offensiven fortsatte och med hjälp av Jerebko utökades ledningen igen, till 39–32. Sedan kom en trea av Curry och efter det ytterligare poäng av Jerebko och Golden States ledning var på bara några minuter utökad till 44–32.

Jerebko spelade förhållandevis mycket, nära 15 minuter, och gjorde totalt nio poäng. Han noteras även för fem returer och två assist.

Durant skadad

Semifinalserien inleddes för Golden States del utan stjärnspelaren Kevin Durant som har skadat vaden. Durant kommer troligtvis även att stå över nästa möte med Portland, natten mot fredag svensk tid.

Men av nattens möte att döma klarar sig mästarna fint utan Durant. Lagets andra fixstjärna Stephen Curry satte 36 poäng, vara nio treor.

Det tänds en extra gnista när man möter sin bror på planen, säger Stephen Curry på presskonferensen efter matchen.

Svårast för mamma

Men svårast tror Curry att det är för föräldrarna. Skämtsamt beskriver han hur de singlar slant om vilken son de ska heja på.

Fast de måste skärpa sig. Jag frågade min mamma ”vem håller du på?” när jag såg henne stå och heja helt klädd i Portlandkläder. Det är bara konstigt.