sport.se
Sökknapp
Fotboll

Caroline Segers staty vandaliserad

Caroline Seger, här tillsammans med förbundskaptenen Peter Gerhardsson, har fått sin staty vandaliserad i Helsingborg. Foto: Janerik Henriksson/TT

I början av sommaren vandaliserades Nilla Fischers staty i Linköping. Nu har det samma hänt med Caroline Segers skulptur i Helsingborg. "Kraften som finns i mig och alla fina människor där ute kommer för alltid vara större än ett fåtal personer som gör fega saker", skriver landslagskaptenen på Instagram.

Inför sommarens fotbolls-VM avtäcktes fyra olika statyer föreställande landslagsspelarna Nilla Fischer, Caroline Seger, Kosovare Asllani och Hedvig Lindahl i Svenska fotbollförbundets jämställdhetskampanj med Coca Cola som sponsor.

Skulpturerna placerades ut i spelarnas respektive hemstäder, och nu – cirka två månader senare – har Segers staty vandaliserats i Helsingborg.

På Instagram har den svenska landslagskaptenen publicerat bilder på sin skulptur som nu saknar vänsterarm och som har fått en röd fläck vid sidan av vänsterfoten.

”Till dig eller er som tagit till yttre våld mot min avbild som står placerad i Helsingborg som är en symbol för jämställdhet så vill jag säga: Oavsett hur många gånger eller hur mycket tid ni kommer lägga på att förstöra, vandalisera och hata så kommer ni aldrig besegra”, skriver Seger och fortsätter:

”Kraften som finns i mig och alla fina människor där ute kommer för alltid vara större än ett fåtal personer som gör fega saker. Vi som outtröttligt kämpar och banar väg för nästa generation kommer att fortsätta tills den dag då ni förstår att alla människor är lika mycket värda”.

Tidigare i sommar fick även landslagskamraten Nilla Fischer sin staty vandaliserad i Linköping.