sport.se
Sökknapp
Fotboll

Bronset ska hem – för VM-pensionärernas skull

Veteranduon Hedvig Lindahl och Nilla Fischer spelar sannolikt sin sista VM-match i kväll. Foto: Janerik Henriksson/TT

Om inte ett brons är tillräcklig motivation så kan de svenska spelarna alltid tänka på detta: matchen mot England är förmodligen Hedvig Lindahls, Caroline Segers och Nilla Fischers sista i VM-sammanhang.
- Vi ska göra allt för att de ska få sluta med flaggan i topp, säger Fridolina Rolfö.

Lagkaptenen Caroline Seger gör, om hon får spela, sin 200:e landskamp i bronsmatchen mot England i Nice i eftermiddag. Nilla Fischer gör sin 182:a och Hedvig Lindahl sin 165:e och gemensamt för de tre är att det nog inte blir fler VM-matcher.

Landslagskarriären kan nog fortsätta ett tag till för trion – OS i Tokyo är bara ett år bort – men fler världsmästerskap lär det inte bli, och därför blir matchen mot England än viktigare – för deras lagkamrater.

Extra tändvätska

Det är klart att det blir extra tändvätska till en stor match. Det är fantastiska spelare och vi vill såklart att de ska få avsluta på bästa sätt, säger Hanna Glas.

Det är jätteviktigt. Det är en av anledningarna till att man vill ta en medalj, för att få ett bra avslut för dem som tänker sig att sluta. Jag hoppas att vi kan göra allt för dem, för att de ska få sluta med flaggan i topp, säger Fridolina Rolfö.

Du hör ju bara på namnen vad det är för några spelare. Det kommer att bli ett tomrum att inte ha dem där, för de är bärande spelare inte bara på planen utan också utanför, det är viktiga ledare och viktiga personligheter. De betyder väldigt mycket för oss.

”Dröm som blev sann”

Hanna Glas nämner i synnerhet Caroline Seger som en stor inspirationskälla till den egna karriären.

Hon var en stor förebild när jag var yngre och någon som jag har sett upp till. Att få möjligheten att spela tillsammans med henne var nästan en liten dröm som blev sann. Det är fantastiskt kul att få dela hennes fantastiska karriär. Det är häftigt, det är en stor ledare utanför planen för svensk damfotboll, säger Glas.

Det kommer nog att vara lite annorlunda. Samtidigt ser jag väldigt positivt på framtiden, jag tycker att vi har jättemånga duktiga yngre spelare, som Julia Zigiotti och Nathalie Björn, som är på väg upp. Så jag känner mig inte alls orolig inför framtiden även om det är ett tungt tapp.