sport.se
Sökknapp
Tennis

Barty tappar topprankning: ”Inte panikläge”

Ashleigh Barty efter förlusten i Toronto: "Det är inte panikläge". Foto: Mark Blinch/AP/TT

Ashleigh Barty tappar sin plats som tennisens bästa kvinna efter veckans förlust i Kanada. Ny världsetta vid nästa rankning är i stället Naomi Osaka eller Karolina Pliskova som båda är vidare till den tredje omgången i WTA-turneringen i Toronto.

Men under veckans WTA-turnering i Toronto, Kanada, står det klart att antingen japanskan Naomi Osaka eller Karolina Pliskova, Tjeckien, kommer att ta över som världens bästa kvinnliga tennisspelare på WTA:s rankningslista.

Jag var inte där i dag. Stundtals gjorde jag stora misstag vilket inte är något jag är van vid eller bekväm med, sade hon efter förlusten.

Förlust i Wimbledon

Barty tog över som världens bästa kvinnliga tennisspelare i slutet av juni efter segrar i både grand slam-turneringen Franska mästerskapen och WTA-turneringen i Birmingham, Storbritannien – men förlorade därefter överraskande i Wimbledons fjärde omgång mot 37-rankade amerikanskan Alison Riske.

Ashleigh Barty är trots två tunga uttåg i rad säker på att hon kan få ordning på sitt spel inför nästa grand slam-turnering US Open, som drar igång i slutet av augusti.

Williams vidare

Där kan hon få hård konkurrens av en annan före detta världsetta: Serena Williams. Amerikanskan förlorade Wimbledonfinalen i juli, men i Williams första match sedan dess slog hon bekvämt Elise Mertens, Belgien och avancerade även hon till den tredje omgången i Toronto.

Det känns bra. Det är definitivt annorlunda då jag inte har spelat jättemycket på hardcourt i år, men det är skönt att vara tillbaka, sade hon.

Serena Williams fick början av året spolierad på grund av skador, men är nu tillbaka och siktar i US Open på sin 24:e grand slam-titel.