sport.se
Sökknapp
Golf

Amatören spelade som ett proffs i debuten

Amatören Ingrid Lindblad debuterade i British Open med en runda på 74 slag. Foto: Henrik Skiöld/TT

Ingrid Lindblad erkänner att hon darrade lite inför det första utslaget i British Open. Inget konstigt med det. Första gången är första gången. Sedan spelade amatören som ett proffs.
- När jag petade i birdien på sexan undrade jag: Herregud, hur ska det här sluta?

Lindblad, 19, kvalade i måndags in till årets sista major tillsammans med jämnåriga Frida Kinhult. Båda ses som ytterst lovande och har haft stora framgångar den senaste tiden. Nyligen var de med och vann lag-EM åt Sverige.

Men British Open, en major och världsspelare runt omkring sig – det är tre helt nya ting för tonåringen. Och förstås en hel del annat som hon inte alls är van vid.

Jag var rätt nervös och tänkte: Sätt bollen i spel. Och så missade jag fairway ganska rejält, slog långt ut till höger.

Jag var fyra under efter sex hål. Tyvärr fick jag inte ihop spelet på mitten men jag avslutade med fyra par så det var ganska skönt ändå.

Nöta på rangen

Med 74 slag, två över par, finns chansen att klara kvalgränsen som öppnar för fyra dagars spel på The Marquess’ Course i Woburn.

Jo, jag är med, det tycker jag. Men först ska jag nöta lite på rangen. Jag behöver träffa några fler fairways, säger Lindblad.

För Frida Kinhult såg det länge ut att bli en lika rolig eftermiddag som för Ingrid Lindblad, men hon tappade fyra slag på de sista tre hålen och stannade på 77 slag.