sport.se
Sökknapp
Fotboll

Aiesh avgjorde för ÖFK i sista anfallet

Östersund tog en efterlängtad seger mot Norrköping. Foto: Mats Andersson/TT

Östersund hade inte vunnit en match i allsvenskan sedan den 29 april. Men i matchens sista anfall mot IFK Norrköping avgjorde Hosam Aiesh efter en omställning och fixade 2–1 och tre efterlängtade poäng.

Åtta matcher utan seger. Och det såg ut att bli ännu ett kryss för Östersund som tog emot IFK Norrköping på hemmaplan i den allsvenska fotbollen.

Men matchen är inte slut förrän domaren blåser, hur trött man än är. Fråga bara Hosam Aiesh.

Jag spelar ju wingback, man blir trött som fan, säger han i C More när han svarar på påståendet att han inte syntes lika mycket i den andra halvleken som i den första.

Höjer självförtroendet

Men han skulle få sista ordet, i matchens sista dramatiska tilläggsminut. Norrköping fick en frispark högt upp i banan, en frispark som ledde till en omställning för hemmalaget. Aiesh fick en passning från Francis Jno Baptiste och inledde sin löpning. Som aldrig tog slut.

Jag fick en bra passning från Francis och drev och drev och tänkte att jag måste hitta Jamie (Hopcutt), för jag var för trött för att löpa hela vägen. Men backen skär av, och då tänkte jag ”äh jag får ta de sista stegen och avgöra så är det klart”, säger Aiesh.

Han fullbordade löpningen och sköt snyggt in 2–1 med vänsterfoten till hemmapublikens glädje. Det var tre betydelsefulla poäng för Jämtlandslaget.

ÖFK ny tabellåtta

I Norrköping var tongångarna naturligtvis annorlunda. Jordan Larsson, som fick inleda på bänken, kom in efter 55 minuter och gjorde mål tio minuter senare när han kvitterade till 1–1 efter en hörna. Strax efter att Larsson byttes in hade Östersunds Dino Islamovic gett hemmalaget ledningen.

Båda lagen vill gå för vinsten, de gör det bra på en kontring och tyvärr så förlorar vi, säger Larsson.