sport.se
Sökknapp
Fotboll

19-åring räddade poäng åt Östersund

Östersunds Jordan Attah Kadiri jublar efter sitt 1–1-mål. Foto: Adam Ihse/TT

Målskytt mot Djurgården i måndags – och mot Häcken sköt 19-årige Jordan Kadiri kvitteringen som räddade 1–1.
- Detta är första steget i min dröm. Men inte det sista, säger han efter Östersunds första poäng i allsvenskan på åtta veckor.

Några dagar efter Östersunds förra poäng i allsvenskan – borta mot Sundsvall – reste en 19-årig anfallare från hemlandet Nigeria till Jämtland.

Det är första gången jag är i Europa. Det är väldigt långt hemifrån och det har inte varit en enkel sak att flytta, men det är en fantastisk känsla att vara här, säger Jordan Attah Kadiri.

På söndagen fick han för första gången lämna en allsvensk fotbollsplan utan att ha förlorat. Och det var mycket hans egen förtjänst.

Kylan och maten svårast

Östersund låg under med 0–1 efter en jämn första halvlek med en ganska energifattig insats av Häcken. Hemmalaget varvade upp efter paus. Men då stack Östersund upp.

Nyinbytte Simon Kroon fraktade boll på ett snubblande vis och råkade hitta Jordan Kadiri. Nästan ute vid hörnet av straffområdet klippte nyförvärvet till och prickade in 1–1 precis intill bortre stolpen.

Det betyder mycket för mig att göra detta för laget. Det var en viktig poäng på bortaplan. Och jag är glad över att kunna spela den här fotbollen nu när jag har kommit hit, säger Kadiri och fortsätter:

Jag har arbetat väldigt hårt sedan jag var liten för att uppnå min dröm att få spela i Europa. Detta är första steget i min dröm. Men inte det sista. Jag ser framför mig en fantastisk framtid där jag flyttar till ett annat land och en större liga.

”Enorm potential”

Östersunds assisterande tränare Joe Sargison coachade laget på Bravida Arena eftersom Ian Burchnall var avstängd efter uppvisningen på läktaren mot Djurgården.

Kadiri har anpassat sig väldigt snabbt till livet i Östersund och till laget. Han är populär bland lagkamraterna och en skicklig spelare, säger Sargison.

Han är bara 19 år och har bara spelat fem-sex matcher för oss, så han har en enorm potential. Vem vet vart han kan gå vidare sedan? Men när spelare visar sådana här kvaliteter redan i den här åldern är de intressanta för större ligor i Europa.

När vi sätter skyttekungen i sådana lägen brukar vi vinna matcherna. Men det gjorde vi inte den här gången, säger tränaren Andreas Alm.